Nagrada za korporativno volontiranje

Bez autora
Jul 04 2012

Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv pozivaju sve kompanije koje sprovode programe volontiranja zaposlenih da se prijave na konkurs za prestižnu godišnju - Nagradu za korporativno volontiranje. Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se s ciljem da se nagrade i promovišu kompanije koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih razvijajući konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici i istovremeno, veštine svojih zaposlenih. Nakon što su Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv po prvi put prošle godine dodelili nagradu u ovoj oblasti za programe usmerene na podršku zapošljavanju, ovogodišnja priznanja biće dodeljena u kategorijama: Najbolji volonterski program; Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici; Razvoj zaposlenih; Merenje rezultata; Inovacija.

Nagrada za korporativno volontiranjeForum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv pozivaju sve kompanije koje sprovode programe volontiranja zaposlenih da se prijave na konkurs za prestižnu godišnju - Nagradu za korporativno volontiranje.

Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se s ciljem da se nagrade i promovišu kompanije koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih razvijajući konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici i istovremeno, veštine svojih zaposlenih.

Nakon što su Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv po prvi put prošle godine dodelili nagradu u ovoj oblasti za programe usmerene na podršku zapošljavanju, ovogodišnja priznanja biće dodeljena u kategorijama:

  • Najbolji volonterski program,
  • Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, za najuspešnije partnerstvo između kompanije i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja zaposlenih;
  • Razvoj zaposlenih, za programe korporativnog volontiranja koji su posebno doprineli razvoju specifičnih veština, timskog duha i senzibilisanosti za probleme lokalne zajednice kod zaposlenih u kompaniji;
  • Merenje rezultata, za najbolju metodologiju primenjenu za praćenje i evaluaciju rezultata volonterskih programa,
  • Inovacija, za projekte koji sadrže inovativnu komponentu, bilo da se radi o inovativnim načinima za motivaciju i uključivanje zaposlenih, inovativnosti u organizaciji, temi volontiranja ili uključenosti ciljne grupe.

Pravo učešća na konkursu imaju domaće i međunarodne kompanije, javna preduzeća i medijske kuće koje su realizovale program volontiranja zaposlenih u periodu od 1. juna 2011. godine do 30. juna 2012. godine.

Pored kategorija predviđenih konkursom, povodom 2012. godine koja je od strane Evropske komisije proglašena Evropskom godinom aktivnog starenja, posebno priznanje biće dodeljeno kompaniji koja je kroz angažovanje svojih zaposlenih doprinela poboljšanju položaja osoba starije životne dobi.

Kompanije mogu preuzeti neophodnu dokumentaciju ovde ili zatražiti obrasce za prijavu putem elektronske pošte: office@fpl.rs.

Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice. O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija. Konkurs za kompanije otvoren je do 23. jula 2012. godine. Nagrade će biti uručene na svečanoj ceremoniji koja će se održati u septembru 2012. godine.

Forum poslovnih lidera Srbije je prva mreža društveno odgovornih kompanija koja ima za cilj da stimuliše razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavi trajne i stabilne CSR prakse u domaćem poslovnom sektoru. SMart kolektiv je prva organizacija koja je u Srbiji počela da se bavi konceptom volontiranja zaposlenih kao vidom društveno odgovornog poslovanja.

Više informacija možete dobiti putem telefona 011/2440-096 ili e-mail-a: milica@smartkolektiv.org ili office@fpl.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik